В памет на журналистката Нери Терзиева в Градската художествена галерия ще бъде

...
</TD
>В памет на журналистката Нери Терзиева в Градската художествена галерия ще бъде
Коментари Харесай

Съпругът на Нери Терзиева: Веднъж се издъних и издадох държавна тайна. Тя ми каза Повече няма да споделям с теб

В памет на журналистката Нери Терзиева в Градската художествена изложба ще бъде представена  " Книга за Нери “. Тя е написана от брачна половинка ѝ Евгений Тодоров и споделя за борбите, загубите и успехите на журналистката.

Книгата ще бъде показана през днешния ден в 18:30 часа. 

" Започнах да пиша тази книга не като книга. Исках да оставя за внуците неща, които си припомням. Текстът беше написан непринудено. Когато доста хора схванаха, че групирам спомените си, споделиха да издам книга. Така се появи тази книга. Някой път си мисля, че в случай че беше отлежала, щеше да бъде написана по различен метод “, описа брачният партньор на Нери Терзиева Евгений Тодоров.

По думите му тя не е споделяла доста за професионалния си живот с него.

" Описал съм един епизод, когато се издъних и издадох една загадка, без да знам, че е държавна загадка и тя сподели " Повече няма да споделям с теб “. Не допускаше взаимни отстъпки в работата си. Не съм чул от нея да каже " постанова се еди си какво, такава е обстановката “. Опитваше се да бъде себе си. Това ѝ носеше негативи, " тухли четворки “ – нейна крилата мисъл. Казва " Когато постоянно нещо стартира да ми се получава, някой ме замеря с тухла четворка “, сподели пред bTV Евгений Тодоров.

Въпреки компликациите и провокациите, Нери Терзиева съумя да сбъдне детската си фантазия - да бъде публицист. А след края на дейната и работа като публицист се трансформира в ослепителен преподавател, наставник и другар, обучил стотици млади кореспонденти на публицистика по нови правила.

" Последните две години за пръв път от 45 години тя си беше у дома и общуваше онлайн. Единствените ѝ светли мигове бяха след сполучлива лекция или диалог и може би ѝ беше последната вяра в живота. Времето не ѝ стигна да види, че това, за което тя се бори цялостен живот, се осъществя. Според мен тя си отиде разочарована от това, което става “, показа още Евгений Тодоров.

В  " Книга за Нери “ Евгений Тодоров написа за доста незнайни неща от живота в малките екрани, както и от интернационалния живот.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР